Wednesday, February 13, 2013

''Bestnya kalau dapat naik bas sorang2 dan round satu Msia'' (1)


                                                                        


 Assalamualaikum ya ahli kubur
salam satu malaysia dan kongsi2!! angpau2!!
ngeee~~ XD




macam promote syarikat bas ni la pula~~

Entri hari ni cik iman nak cerita pasal bas. bukan macam  favourite colour bas yang cik iman suka .. etc.. tapi cerita disebalik sebuah bas... pernah la suatu hari itu cik iman on facebook ternampak lah c status kawan cik iman yang berbunyi '' bestnya kalau dapat naik bas sorang2 dan round satu Malaysia''.. pastu gulin2 la cik iman gelak dekat budak tu.. kalau dapat naik bas yang ok bole la.. kalau tak?? emm.. gulai la kau jawabnya. hamek!! kenapa cik iman ni? anti sangat ke dengan bas.. ke anak orang kaya yang hanya anggap bas untuk orang yang miskin? huhu.. hot gitu! hey :D.. mana ada cik iman fikir macam itu! tapi ada satu kisah yang cik iman nak kongsi.. apa yang terjadi sebenarnya?


.
.
.
.
.

cik iman eksiden la..

          Alahai cik iman setakat eksiden je kut.. syukur Alhamdulillah cik iman selamat yek... tak lah kawan2 bukan sebab cik iman eksiden sebab tu cik iman nak kecoh2 tulis entri macam ini... kisahnya berlaku apabila.. minggu kedua bulan ramadhan pada 2011. pelajar2 asrama boleh balik. cik iman dan kawan2 senget cik iman pun excited la nak balik kan... dah la bape bulan tak balik.. announcement balik pun diorang buat last minute. rasa cam nak backhand je warden yang buat pengumuman tu!  masa itu lah kawan cik iman bz kan diri mereka untuk mencari tiket pulang ke KL.. yea! dapat tiket.. we all pun kemas2 barang then naik teksi pergi tanah merah berbuka puasa sambil menunggu bas untuk balik... tunggu punya tunggu, dah la lambat 1 jam setengah.. oii! aku saman nanti! aceceh macam britney saman restoran la pula kan2??


     Chaanng~~ bas pun datang then kitorang berlima naik dengan rakusnya *jangan bayangkan ye.. naik2 je.. ting tong.. what the pfftt.. ramai gilak orang lelaki! married couple pun ade la dalam 4 pasang.. uissh, xpe2 all is well.. * tenangkan hati sambil dengar lagu2 siam yang diorang pasang dalam bas.. 3 kawan cik iman da duduk.. mendidih darah, dah la datang lambat seat cik iman dan kawan cik iman lagi sorang bertindih pula dah!  cik iman pun beranikan diri .. '' abang, kitorang punya seat bertindih la'' * sebelum tu cik iman dah suruh married couple yang duduk seat kitorang bangun. gengster tak? tapi diorang ada tiket yang sama jugak... apa kes??

     Selepas itu abang tu suruh kitorang duduk couple seat belakang sekali.. yang perasaan dia bile korang duduk dan bersandar -pinggang gua rase stret lu tau- perghh.. dah la seat tak boleh adjust.. kitorangkan budak baik dan berhemah so, kitorang duduk diam. Kawan cik iman (SU) kat sebelah ni siap dah tidur dah.. bas tak gerak lagi dude! yang lain siap da pasang kuat2 mp3 macam nak pekak dah cik iman rasa... cik iman start la pusing kiri dan kanan. pastu bas pun bergerak~ ~~ siapa yang selalu naik bas untuk travel jauh2 ni mesti tau yang kat bahagian belakang sekali mesti ada ruang yang kena tutup dengan langsir untuk tempat berehat dan tukar syif pemandu bas. abg pemandu bas tu siap2 la nk tidur dulu sebab nanti dia nak pandu pula. sebelum dia masuk dan tutup langsir tu siap cik iman berbebel lagi pasal seat tu.. dan selamba badak dia jawab * bersyukur je la dik. ternganga cik iman sebentar.dia masuk,tutup langsir dan siap tanggal kasut lagi..

beberapa minit kemudian... jeng2... * cik iman memang tak boleh tidur~ ~ chupp... chupp.. apekebenda la bunyi tu.. ''argghh... ssss... '' ... macam itulah bunyi nya!! sah2! kapel mane wat projek dalam bas pulak ni!!cik iman rasa nak muntah dah masa tu cik iman kejut su..
''su, bangun la.. Su dengan poyo jawab, ''kau ni apesal,pening? meh aku picit. * sedikit rasa terharu di situ.
''tak la, kau dengar tak apa yang aku dengar..?? su, tak pun.. ko pening ni.. dah tidur.. dengan selamba je dia tido balik.. = =' bengang sebentar..

bunyik itu semakin mengganas.. pergelutan berlaku.. kalau nak tahu .. cik iman siap sound lagi diorang macam ni '' woi!! nak buat projek pun senyap2 la... pergi la tempat lain.. !! .. * walaupun pada masa itu cik iman tahu yang abang bas tadi nga sedap mengentoot dekat ruang belakang tu.



 ~ ~ ~ situasi menjadi senyap ~ ~ ~

  ada lagi bunyik, lantak korang lah.. tiba2 terasa macam ada orang tarik tudung cik iman dari belakang.. masa itu cik iman da fikir macam2 dah.. seperti

=abang ni nak ajak aku join ke?
= ke dia nak rogol aku?
= perlu ke aku selak langsir tu?
  
       Cik iman cepat2 gerak su yang sedap menyandar dekat cermin tu.. time nak toleh tu cik iman terpandang la satu makhluk perempuan di belakang seat su. cepat2 cik iman gerak su, sambil tunjuk jari dekat perempuan tu sambil kata.. su, apa tu?? su ni pun toleh la.. tak sempat su toleh terus la cik iman lompat pergi duduk kat seat kawan cik iman kat depan kitorang... haha! diorang tak sedar sebab diorang tu lah antara golongan yang pasang volume terlebih limit kat mp3. cik iman dah terketar-ketar tak boleh nak cakap apa. time tu jugak la.. abg bas keluar nak ambil budak tu masuk kat tempat tadi.. kuang jaq abang Neh.. 


      Half of the bus da bising2 dah apa yang jadi... cik iman buat selamba badak je bila mak cik dekat depan tu tanya sebab masa itu cik iman tak boleh nak cakap. walaupun masa itu hubby dia nak pergi tengok dah apa yang terjadi.. tapi kena halang dengan abg beh yang kuajaq tadi... di belakang terjadi la aksi rampas merampas su dengan abang bas tu.. ade ke abang bas tu nak ambil budak tu balik..ape lagi su suruh la budak tu duduk dekat seat tepi cermin tu. cik iman dah tukar seat dengan kawan cik iman yang duduk seat single........ to be continued











2 comments:

  1. aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
    http://slapmestore.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Nice Blog...Sudh follow awk..harap sudi follow sy balik.tq

    www.kucingsenyap.blogspot.com

    ReplyDelete